GoldieC

Όλο και κάτι θα έχω να πώ και εγώ...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2006

Εδώ και 5 λεπτά...

Εδώ και 5 λεπτά κοιτάω την οθόνη και θέλω να σας γράψω κάτι αλλά δεν ξέρω τι... Να μιλήσω για την απεργία και τον ΟΤΕ; Όχι δεν έχω αρκετό υλικό και δεν έχω κάποια ολοκληρωμένη άποψη για να υποστηρίξω. Το μόνο που θα ήθελα είναι να μην πουληθεί. Είμαι στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και αυτό που ξέρω είναι πως ο ΟΤΕ είναι αρκετά κερδοφόρα εταιρία (; απο γραμματική μάλλον δεν πάω καλά... Μαριλίνα διόρθωσε με!!!!) . Πως γίνεται τώρα και πρέπει να τον πουλήσουν για να καλύψουν έξοδα; Μήπως το κάνουν διότι οι δημοσιοι υπάλληλοι χαντακώνουν τον ΟΤΕ; Μήπως θέλουν να το κάνουν διότι ο δημόσιος υπάλληλος αμοίβεται αρκετά, ενώ ένας νέος ιδιωτικός θα παίρνει το πολύ τα μισά; Πρέπει να κάνω μια έρευνα, να διαβάσω περισσότερα άρθρα και να σχηματίσω μια ολοκληρωμένη άποψη και μετά να γράψω.
Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία να σας πω για τα ζωάκια μου; Μάλλον όχι διότι ο zouri θα σταματήσει να διαβάζει απο ΄δω και κάτω...
Θα μιλήσω για κάτι άλλο... Χτες διάβασα το post της ελληνίδας και στεναχωρήθηκα... Ήταν πολύ στεναχωρημένη και απαισιόδοξη... Το μόνο που θα ήθελα είναι να μπορούσα να της μεταφέρω λίγο καλή ενέργεια!! Και μένα φέτος (για πρώτη φορά) αρχίσαν λίιιιιιγο να μου την σπάνε οι γιορτές. Περνάω απ'τα μαγαζιά και βλέπω τον κόσμο που ψωνίζει σαν μανιακός εδώ και 2 βδομάδες και τρελαίνομαι... Που τα βρίσκουν τα λεφτά... Οι ίδιοι θα μυξοκλαίνε σε δύο μήνες πως η τράπεζα τους ζητάει την δόση και δεν τους φτάνει ο μισθός. Εγώ φέτος έχω αρκετές οικονομικές δυσκολίες και ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να ψωνίσω τίποτα... δεν θέλω! Αρνούμαι... Δεν γίνεται να σας πρήζω έναν ολόκληρο χρόνο ότι δεν μου φτάνουν τα λεφτά και μετά να σας λέω πως πήγα και τίναξα όλα τα μαγαζιά στον αέρα!!!Το μόνο που θέλω να κάνω, είναι ένα πολύ καλό γεύμα (σε στυλ μπουφέ) στους φίλους μου τα Χριστούγεννα. Μ'αρέσει τέτοιες μέρες να τους μαζεύω και να τους βλέπω όλους... Να είμαστε ντυμένοι καλά και να τρώμε και να πίνουμε...

Τελικά ελληνίδα και μένα η διάθεσή μου δεν μπορώ να πως πως είναι και η καλύτερή!!! Τελικά χτυπήθηκα ανελέητα απο την νόσο των γιορτών!!! Χι-χι!!

10 σχόλια:

  • Τη 10:51 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

    Καλημερα Χρυσα, για τον ΟΤΕ δεν εχω ουτ' εγω ολοκληρωμενη γνωμη. Γενικα ειμαι υπερ της απομακρυνσης του κρατους απο την δημοσια ζωη. Το κρατος θα επρεπε να ασχολειται μονο με υποδομες (δρομοι, λιμανια, σχολεια) και με την κοινωνικη προνοια για τους πιο αδυναμους. Δεν νομιζω οτι το κρατος εχει λογο να κραταει τις τηλεπικοινωνιες.

    Για τους υπαλληλους του ΟΤΕ υπαρχουν λυσεις (αρκει να θελουμε). Για παραδειγμα θα μπορουσαν να προσληφθουν με συμβαση απο τον ιδιωτικο φορεα. Δεν ξερω για την Ελλαδα, αλλα στην Γερμανια ο μισθος του ιδ. υπαλληλου ειναι ψηλοτερος απο του δημοσιου. Με την ιδιωτικοποιηση τα εξοδα προσωπικου θα αυξηθουν αρχικα (αν ισχυει ο ιδιος συσχετισμος για την Ελλαδα).

    ---
    Για τα ζωα σου να γραφεις οσο θελεις - κι ας στεναχωρηθει ο zouri ;-)
    Τι κανουν, πως ειναι;
    ---

    Ο καταναλωτισμος στις γιορτες εφτασε κι εδω σε τεραστια μεγεθη. Κανεις δεν ξερει γιατι (ουτε η κυβερνηση, ουτε τα ινστιτουτα) αλλα ο κοσμος φαινεται να εχει λεφτα ξαφνικα.
    Και εδω δεν ειναι πολυ-διαδεδομενες οι καρτες με χρεη, αρα ολα πληρωνονται απο λεφτα που υπαρχουν.

    Καλες γιορτες!

     
  • Τη 11:05 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Alepouditsa είπε...

    εγώ θα σταθώ στα ψώνια! απόλυτο δίκιο έχεις...δεν χρειάζεται να μην έχουμε λεφτά και να τα ξοδεύουμε ΟΛΑ στις γιορτές (για να μην πω να χρεωνόμαστε και από πάνω)

    Πολλά φιλιά και χαδάκια στα ζωάκια (θύμησε μου και σκύλο και γατάκι δεν έχεις;)

    Ο μπουφές ακούγεται ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ δελεαστικός... Να μαζευτείτε, να μαζευτείτε!

    Φιλάκια!!!

     
  • Τη 12:21 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger nassos είπε...

    Για τον ΟΤΕ:

    1) Ο λόγος που τώρα η κυβέρνηση θέλει την πλήρη αποκρατικοποίηση είναι γιατί στις διαθνείς κεφαλαιαγορές υπάρχει τεράστια ρευστότητα και οι επενδυτές (equity funds, hedge funds, άλλοι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί) είναι διατεθημένοι να δώσουν και κάτι παραπάνω για να βάλουν πόδι στα Βαλκάνια με έδρα την Ελλάδα (ο ΟΤΕ έχει και τη Romtelecom και έχει παρουσία και σε άλλες αγορές) σύν το ότι έχει μια μεγάλη ακίνητη περιουσία προς αξιοποίηση. Από άλλες εταιρείες, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει η Ισπανική Telefonica, η Αυστριακή Austria Telecom και η Γερμανική Deutsche Telecom. Ενδιαφέρον ίσως εκφράσει και η Telecom Italia.

    2) Οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ, αφού πλέον έχουν χάσει τη δύναμη που είχαν πριν 20 χρόνια, προσπαθούν να κρατήσουν εξουσίες σε ένα μη-ευνοϊκό γι'αυτούς περιβάλλον. Πλέον ο ΟΤΕ ανταγωνίζεται με άλλες εταιρείες, είναι εισηγμενος στο ΧΑΑ κλπ.

    3) Αυτά που λένε περι Εθνικής Αμύνης είναι για γέλια. Το κράτος σε συννενόηση με τον επενδυτή μπορούν να υπογράψουν ένα καταστατικό και ένα MOU (Memorandum of Understanding) που πολύ απλά μπλοκάρει τον ιδιώτη σε κάθε εμπλοκή του στις τηλεπικοινωνίες του Στρατού (μια και μιλάμε για ασφάλεια, παλιά κάποιος κατάφερε να παραβιάσει τη τηλεφωνική γραμμή που ενώνει το κέντρο του ΟΤΕ με το σπίτι του Ανδρέα Παπανδρέου! Μιλάμε για μια μυστική, απόλυτα προστατευμένη γραμμή)

    Για τις εορτές και τον καταναλωτισμό.

    1) Κλείστε την τηλεόραση
    2) Μάθετε τι εστί life-style και jet-set
    3) Μην καταναλώνετε παραπάνω από αυτά που βγάζετε.
    4) Όταν η φοροδαφυγή είναι 30.000.000.000 Ευρώ, σημαίνει ότι υπάρχει χρήμα.
    5) Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά για μένα είναι ένα τέστ σεμνότητας και ταπεινότητας. Μου τη σπάει όταν οι άλλοι προκαλούν με τον (δανεικό) νεο-πλουτισμό τους.

    Καλή σας ημέρα!

     
  • Τη 12:56 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

    Χεχεχε

    Παράνοια...
    Μα εντελώς εεε;

    Και δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε έσοδα και θέλουμε να πουλάμε τις κερδοφόρες επιχειρήσεις αλλά και μας ενδιαφέρει να έχουμε έξοδα και στρεψουμε τον κόσμο στα δάνεια.

    Βλέπεις όλα καταλήγουν στο ότι όσο και αν το παίζουμε πολιτισμένοι, πρέπει κάποιοι να φτύνουν αίμα ώστε 5-10 νοματαίοι να μπορούν να τρώνε με χρυσά κουτάλια και να μπορούν να κάνουν ότι μαλακία τους καρφωθεί στο κεφάλι... Όση υπερανάλυση και να κάνεις, και από τα 2 θέματα εκεί θα καταλήξεις...

     
  • Τη 1:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger An-Lu είπε...

    Κοριτσάρα μου, μη μασάς....
    Γιορτές, είναι, θα περάσουν... ;-)

     
  • Τη 2:31 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasvoe είπε...

    Καλησπέρα Χρύσα!!

    Συμφωνώ να μην ψωνίζουμε ανεξέλεγκτα και μετά να κλαιγόμαστε κι από πάνω! Και μάλιστα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε ούτως ή άλλως...

    Όσο για τον ΟΤΕ, ιδέα δεν έχω...

    φιλιά στα ζουζούνια!

     
  • Τη 4:48 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger zouri1 είπε...

    apla tin kalimera mou,giati eimai taxidi kai den exo xrono na se diabazo analitika.

     
  • Τη 11:58 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

    Ο ΟΤΕ επιβαλεται να ιδιωτικοποιηθει αλλιως δεν εχει κανενα μελλον. Οσο αφορα τους δημοσιους υπαλληλους, αυτοι εχουν βγαζει ριζες απο την απραξια και νομιζουν πως ο ΟΤΕ ειναι το μαγαζι τους.

    Οσο για τα Xmas, κουραγιο, θα περασουν και φετος :)

     
  • Τη 1:01 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ellinida είπε...

    Είσαι πολύ γλυκό παιδί . Μα και πως θα γινόταν αλλιώς ... χεχε ... ζυγός είσαι !
    Φιλάκια

     
  • Τη 6:52 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

    Ο ΟΤΕ πρέπει να πουληθεί. Όπως και όλες οι πρώην και νυν ΔΕΚΟ γιατί απλά δεν μπορεί το Δημόσιο να είναι μια επικερδής επιχείρηση τελικά. Και γω πριν από λίγα χρόνια είχα την ίδια άποψη με σενα αλλά αν δεις πως δουλεύουν αυτοί και πως δουλεύεις εσύ που είσαι στο ιδιωτικό τομέα θα αλλάξεις και συ...

     

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα