GoldieC

Όλο και κάτι θα έχω να πώ και εγώ...

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2006

Ζωοφιλία...

Στην περιοχή που μένω (Ελευσίνα) όταν είχαμε πρωτοπαει (πριν 14 χρόνια) να μείνουμε υπήρχε μεγάλο πρόβλημα αγέλων σκύλων. Φυσικά αυτά τα σκυλιά δεν ήταν εχθρικά, αλλά υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που τα φοβόντουσαν λόγω του πλήθους (και λογικό είναι). Εμένα ποτέ δεν με έχει δαγκώσει σκυλί και ποτέ δεν κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου. Οι τότε υπεύθυνοι και κάτοικοι της πόλης βρήκαν ένα πολύ "εξυπνο" τρόπο για να λύσουν το πρόβλημα.... η λύση ήταν φόλες!!!! Σχεδόν κάθε μέρα άκουγες ένα σκύλο να ουρλιάζει από τους πόνους και να πεθαίνει έπειτα από λίγες ώρες!!!!
Από πάνω από το σπίτι μας έμενε η Κυρία Σμαρώ με τις δύο τις κόρες. Πάντα κάναμε παρέα και πάντα είμασταν ζωόφιλες!!! Μισούσαμε κάθε άνθρωπο που έκανε κακό στα σκυλάκια που το απόγευμα παίζαμε μαζί και το βράδυ το βρίσκαμε πεθαμένο!!!
Τα κορίτσια αυτά μεγάλωσαν, σπούδασαν και αποφάσισαν να βρουν την πραγματική λύση του προβλήματος... Νοικιάσαν ένα οικόπεδο και φιλοξένησαν κάθε σκυλί που έβρισκαν μπροστά τους!!! Πήραν δύο στο σπίτι τους και χάλαγαν πολλά λεφτά στην συντήρηση των ζώων. Ο εθελοντισμός τους αυτός έχει ξεκινήσει τουλάχιστον 3 χρόνια!!! Πάντα έβρισκαν εμπόδιο τον δήμο και τους κατοίκους, αλλά υπήρχαν και λίγοι (μετρημένοι στα δάκτυλα) που τους βοηθούσαν!!!
Τώρα έχουν ένα πρόβλημα... το οικόπεδο είναι πολύ μικρό και τα ζώα πολλά με αποτέλεσμα ένα σκυλί να φαγωθεί από τα υπόλοιπα... Σκληρό, αλλά αυτοί οι νόμοι επικρατούν στην φύση.
Αυτό το post το γράφω για να σας παρακαλέσω:
  • Προσέχετε με το αυτοκίνητο, μην τρέχετε και να υπολογίζετε τις ζωές των ζώων (Ο Λαζαράκος έχασε το ποδαράκι του, όταν ήταν 1,5 μηνών, επειδή ένας ασυνείδητος τον πάτησε, αλλά ευτυχώς τον βρήκαμε εμείς και τον αγαπάμε σαν την ζωή μας!!!)
  • Εαν δεν μπορείτε να βοηθήσετε στο πρόβλημα, τουλάχιστον μην συμμετέχετε και το κάνετε μεγαλύτερο
  • Αγαπάτε τα ζώα, πολλές φορές αξίζουν περισσότερο και από 100 ανθρώπους!!!!
Την Μίκα και τον Λάζαρο δεν θα τους άλλαζα και με όλο το χρυσάφι της γής!!!!!!!!!!!!! Σας το ορκίζομαι αυτό!!!!!!!!!!!!!!!

6 σχόλια:

  • Τη 4:29 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Chrisa είπε...

    Και όπως λέει η Κωνσταντίνα...
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!

     
  • Τη 5:36 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasvoe είπε...

    το έχω ξαναπεί και θα το πω πολλές φορές ακόμα. να μάθουν επιτέλους αυτοί που έχουν ζώα να τα στειρώνουν., αντί να τα αφήνουν να γεννοβολάνε και να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση με τα αδέσποτα που πολλαπλασιάζονται.

    διότι όμορφο είναι να έχεις γεννητούρια και κουταβάκια-γατάκια μέσα στο σπίτι σου, σε δυο μήνες όμως -και πολύ σου λέω- τα περισσότερα καταλήγουν στο δρόμο ή ακόμα και στα σκουπίδια! γιατί οι περισσότεροι δεν μπαίνουν στον κόπο να βρουν κόσμο να τα δώσουν κι αυτοί που το κάνουν, σιγά μη βρούνε!

    επίσης να πω, ότι τα μεσογειακά αδέσποτα λέγεται ότι είναι από τα πιο κοινωνικοποιημένα ζώα επειδή ζουν έτσι σε αγέλες κι έρχονται σε επαφή και με τον άνθρωπο και με αδέσποτες γάτες. υπάρχουν αρκετές γερμανικές φιλοζωικές εταιρείες που πάνε στην ισπανία και την ιταλία, υπάρχουν ακόμα και μερικές στην ελλάδα π.χ. στη σαντορίνη και στην κρήτη, και φέρνουν με το αεροπλάνο ζωάκια στη γερμανία κι ελβετία από κει να ζήσουν στα εδώ κέντρα περίθαλψης μέχρι να βρουν οικογένειες.

    διότι στην ελλάδα είμαστε και ψηλομύτηδες και δεν καταδεχόμαστε τα αδέσποτα, θέλουμε και ράτσας τρομάρα μας.

     
  • Τη 5:48 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger averel είπε...

    Φολα σε οσους ριχνουν (εστω και το σκεφτονται να ριξουν) φολες

     
  • Τη 6:29 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Lion είπε...

    Κατ' αρχην μπραβο σε οποιον διαθετει χρονο και χρημα και οικοπεδο για να προστατεψει αδεσποτα ζωα. Οποιος ριχνει φολα σε ζωο ειναι στην δικια μου ηθικη κλιμακα πολυ πιο κατω απο το τελευταιο σκουληκι.
    Δυστυχως το θεμα "αδεσποτα στην Ελλαδα" ειναι τεραστιο και πολυπλοκο. Ετοιμαζω σειρα απο posts στο δικο μου blog - μιας και αυτος ηταν ενας απο τους λογους που το ξεκινησα. Πολυ θα ηθελα να "αναψει" μια συζητηση γυρω απο το θεμα (αδιαφορο σε ποιο blog), μηπως και γινει τιποτα.
    Πολυ σωστη η παρατηρηση της vasvoe περι στειρωσης αλλα και αυτο απαιτει ορισμενες προυποθεσεις (και αλλαγη νοοτροπιας πρωτα απ' ολα).

    Στην συγκεκριμενη προσπαθεια που κανετε (και παλι μπραβο σας), θα ειχα να προτεινω τα εξης:
    α) στειρωστε τουλαχιστον τα "δικα" σας ζωα
    β) δυσκολεψτε οσο γινεται την προσβαση στο οικοπεδο σας απο τυχαιους. Υπαρχουν ανεγκεφαλοι που πετανε (!) νεογεννητα πανω απο τον φραχτη, γιατι σκεφτονται "ας τα φροντισουν οι αλλοι που εχουν και οικοπεδο". Αλλα καθαρματα πετανε φολες πανω απο τον φραχτη γιατι ενοχλουνται απο την παρουσια των ζωων.
    γ) προσπαθειστε να "κολλησετε" σε καποιο φιλοζωικο σωματειο - ωστε να ωφεληθουν τα ζωα απο την οργανωση και την μεγαλυτερη κλιμακα. Η προσωπικη πρωτοβουλια εχει παντα καποια ορια αντοχης. Ενα σωματειο - αν ειναι καλο - προσφερει μεγαλυτερες δυνατοτητες για την φροντιδα των ζωων.
    δ) δεν ξερω για τον δημο Ελευσινας αλλα ο δημος Αθηνας διαθετει καποια κονδυλια και προσφερει καποια στοιχειωδη οργανωση. Μπορειτε σε μεμονωμενες περιπτωσεις να φωναξετε τον Δημο Αθηνας (πειτε οτι βρηκατε το σκυλι μεσα στα ορια του δημου) και να του δωσετε 2-3 σκυλια. Τα κρατανε μερικες μερες, τα στειρωνουν, τα εμβολιαζουν, τα φροντιζουν και σας τα επιστρεφουν. Ολα αυτα δωρεαν.

    Αν χρειαστεις περισσοτερες λεπτομερειες, στειλε μου email. Ισως μπορεσω να βοηθησω και εμπρακτα.

    Υ.Γ. Δεν διαβαζω αυτο το μπλογκ - αγνοω (ακομα) το στυλ του, την οικοδεσποινα, τους "κανονες" εδω μεσα. Ειδα τυχαια στο μονιτορ το θεμα και σχολιαζω επειδη με ενδιαφερει. Συγνωμη αν το σχολιο μου δεν ταιριαζει στο υπολοιπο μπλογκ η αν ενοχλει.

     
  • Τη 3:07 π.μ. , Ο χρήστης Blogger . είπε...

    και γω το λουσάκι μας από οργάνωση που προστατεύει αδέσποτα την πήρα.

    το προηγούμενό μου σκυλί, το βρήκα στα σκουπίδια όταν πήγαινα σχολέιο. το είχε πα΄τησει ε΄νας οδηγός , ο οποίος ανέβηκε ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ για να το πατήσει!!!

    τα ζώα είναι πλάσματα σαν τα παιδιά, σ αγαπάνε χωρίς να φοβάσαι κάτι από αυτά, και είναι εντελώς απροστάτευτα απέναντι στη διαστροφή μας... τι να πώ...

     
  • Τη 12:08 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Chrisa είπε...

    oldskipper χαίρομαι που ήρθες στο blog μου!!! Συνήθως γράφω στο blog μου ότι μου έρθει, απλά άμα δεις και παλιότερα post αγαπάω πολύ τα ζώα και προσπαθώ να διευκολύνω όσο μπορώ την ζωή τους!!! Τα κορίτσια έχουν ιδρύσει τον δικό τους σύλλογο, μόνο που αυτός ο σύλλογος δεν χρηματοδοτείται από κάποιο οργανισμό και ότι δίνουν είναι από την τσέπη τους!!! Το πιο ανάρμοστο απ'ολα είναι πως οι γιατροί της περιοχής τους παίρνουν λεφτά όταν πάνε να στειρώσουν κάποιο ζώο!!!!!
    Στην Ελευσίνα οι άνθρωποι δεν έχουν γίνει ακόμα άνθρωποι!!! Ειλικρινά είναι πολύ ζώα!!!!!

     

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα