GoldieC

Όλο και κάτι θα έχω να πώ και εγώ...

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2005

17 Νοέμβρη

Σήμερα είναι 17 Νοεμβρίου. Εύχομαι να τιμήσουμε αυτά τα παιδιά, που θυσιάστηκαν για την δημοκρατία, όπως τους αξίζει... χωρίς σπασμένες τζαμαρίες, χωρίς σπασμένα αμάξια, χωρίς φλεγόμενες σημαίες, χωρίς γνωστούς-άγνωστούς αλλά με πορείες και διαδηλώσεις! Αυτά τα παιδιά φωνάζαν "στρατιώτες-αδέλφια μας" και εμείς φωνάζουμε "Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι"! Οι νέοι αυτοί δεν ήταν οργισμένοι, αλλά αποφασισμένοι να αλλάξουν τα κατεστημένα... Δεν σκοτώσαν, αλλά σκοτωθήκαν... Δεν κάψαν την βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείου, αλλά προστατέψαν τον ιερό αυτό χώρο (κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα για μένα είναι ιερό!!!) . Και εγώ δεν συμφωνώ με όσα γίνονται γύρω μας, αλλά είμαι ενάντια της βίας και του χουλιγκανισμού. Η βία είναι το μέσον που χρησιμοποίησε η χούντα, η δημοκρατία χρησιμοποιεί τον διάλογο και τις ειρηνικές κινητοποιήσεις! Οι φοιτητές αυτοί ποτέ δεν έκρυψαν το πρόσωπό τους, ποτέ δεν έκρυψαν την ταυτοτητά τους, δεν ήταν χέστηδες, δεν ήταν γνωστοί άγνωστοι, αλλά θα μείνουν αιώνια "γνωστοί"!!!!

Σε μόνο μία περίπτωση θα ασκούσα βία... αν είχα μπροστά μου όσα τσοκλανάκια έχουν κάψει την ελληνική σημαία...

Αιωνία σας η μνήμη... και σας ευχαριστώ...

8 σχόλια:

 • Τη 9:40 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

  The Daily Brief: A Military Blog Written With Intelligence And Purpose Movie Trivia For
  Meta: Atom , WP , RSS 2.0 , This website is not a product of DoD or any other government agency.
  Find out how to buy and sell anything, like things related to road construction of pa on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like road construction of pa!

   
 • Τη 9:41 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

  Nice Blog!!!   I thought I'd tell you about a site that will let give you places where
  you can make extra cash! I made over $800 last month. Not bad for not doing much. Just put in your
  zip code and up will pop up a list of places that are available. I live in a small area and found quite
  a few. MAKE MONEY NOW

   
 • Τη 10:06 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Darthiir the Abban είπε...

  Ποιός σου είπε ότι τα τσογλάνια που μπαίνουν στο πολυτεχνείο και καίν και βανδαλίζουν έχουν καμιά σχέση με τους φοιτητές και τους κινηματίες εκείνης της εποχής;

  Άλλο οι άνθρωποι που βρέθηκαν τυχαία σε έναν χώρο και από ομοψυχία αποφάσισαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο καθεστός και άλλο αυτοί που πάνε εσκεμένα για να δηλώσουν ότι γουστάρουν την αναρχία.

  Οι μεν έχουν ιδεολογία, οι δέ είναι χειρότεροι από τους δικτάτορες...

   
 • Τη 10:57 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Master Li Mu Bai είπε...

  ...και ποιος λέει πως αυτοί που συμμετέχουν στις "ειρηνικές" πορείες σήμερα έχουν κάποια σχέση με τους τότε φοιτητές. Η πλειοψηφία των φοιτητών που θα διαδηλώσουν σήμερα μακάρι να ήξεραν γιατί διαδηλώνουν. Μάλλον για να προωθήσουν τις ιδέες του εκάστοτε κόμματος/οργάνωσης που αντιπροσωπεύουν.

  Και κάτι άλλο Χρύσα. Φυσικά δεν συμφωνώ με την βία και τους βανδαλισμούς 100 ανισσόροπων. Δεν ξέρουν για ποιο λόγο καίνε και σπάνε. Θα μου άρεσε όμως αυτοί οι 100 να ήταν 1.000.000 και να κατέστρεφαν ό,τι εκφράζει την σημερινή κατάσταση. Να πυρπολούσαν κανένα υπουργείο ή το γκαράζ της βουλής για παράδειγμα. Τότε θα ήμουν και εγώ εκεί.

  Ελπίζω να έγινα κατανοητός για το τι θέλω να πω.

   
 • Τη 12:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasvoe είπε...

  kalimera xrysa!!!

   
 • Τη 2:43 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Marilina είπε...

  χρύσα ονειρεύομαι μια 17 νοέμβρη με την πλειοψηφία του πληθυσμού να κάνει πορεία ειρηνικά. με γέρους, φοιτητές, παιδιά, ενήλικες...τόσο περήφανα και ειρινικά, που όσοι θα τους βλέπαν απο έδρανα βουλής, θα ντρέπονταν.

   
 • Τη 9:38 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Marina είπε...

  Πώς και πώς περιμένουν τη 17 Νοέμβρη οι κάθε λογείς λάτρεις της βίας για να τραβήξουν τη προσοχή των ΜΜΕ και να λερώσουν μνήμες!..

   
 • Τη 1:50 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasvoe είπε...

  emena omologoumenos oi lexeis patrida, simaia ktl se sxesi me tin ellada toulaxiston,m den mou lene tipotis... me tin elvetia kati paei ki erxetai...

   

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα