GoldieC

Όλο και κάτι θα έχω να πώ και εγώ...

Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2005

17 Νοέμβρη

Σήμερα είναι 17 Νοεμβρίου. Εύχομαι να τιμήσουμε αυτά τα παιδιά, που θυσιάστηκαν για την δημοκρατία, όπως τους αξίζει... χωρίς σπασμένες τζαμαρίες, χωρίς σπασμένα αμάξια, χωρίς φλεγόμενες σημαίες, χωρίς γνωστούς-άγνωστούς αλλά με πορείες και διαδηλώσεις! Αυτά τα παιδιά φωνάζαν "στρατιώτες-αδέλφια μας" και εμείς φωνάζουμε "Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι"! Οι νέοι αυτοί δεν ήταν οργισμένοι, αλλά αποφασισμένοι να αλλάξουν τα κατεστημένα... Δεν σκοτώσαν, αλλά σκοτωθήκαν... Δεν κάψαν την βιβλιοθήκη του Πολυτεχνείου, αλλά προστατέψαν τον ιερό αυτό χώρο (κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα για μένα είναι ιερό!!!) . Και εγώ δεν συμφωνώ με όσα γίνονται γύρω μας, αλλά είμαι ενάντια της βίας και του χουλιγκανισμού. Η βία είναι το μέσον που χρησιμοποίησε η χούντα, η δημοκρατία χρησιμοποιεί τον διάλογο και τις ειρηνικές κινητοποιήσεις! Οι φοιτητές αυτοί ποτέ δεν έκρυψαν το πρόσωπό τους, ποτέ δεν έκρυψαν την ταυτοτητά τους, δεν ήταν χέστηδες, δεν ήταν γνωστοί άγνωστοι, αλλά θα μείνουν αιώνια "γνωστοί"!!!!

Σε μόνο μία περίπτωση θα ασκούσα βία... αν είχα μπροστά μου όσα τσοκλανάκια έχουν κάψει την ελληνική σημαία...

Αιωνία σας η μνήμη... και σας ευχαριστώ...

5 σχόλια:

  • Τη 10:06 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

    Ποιός σου είπε ότι τα τσογλάνια που μπαίνουν στο πολυτεχνείο και καίν και βανδαλίζουν έχουν καμιά σχέση με τους φοιτητές και τους κινηματίες εκείνης της εποχής;

    Άλλο οι άνθρωποι που βρέθηκαν τυχαία σε έναν χώρο και από ομοψυχία αποφάσισαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο καθεστός και άλλο αυτοί που πάνε εσκεμένα για να δηλώσουν ότι γουστάρουν την αναρχία.

    Οι μεν έχουν ιδεολογία, οι δέ είναι χειρότεροι από τους δικτάτορες...

     
  • Τη 12:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger vasvoe είπε...

    kalimera xrysa!!!

     
  • Τη 2:43 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger . είπε...

    χρύσα ονειρεύομαι μια 17 νοέμβρη με την πλειοψηφία του πληθυσμού να κάνει πορεία ειρηνικά. με γέρους, φοιτητές, παιδιά, ενήλικες...τόσο περήφανα και ειρινικά, που όσοι θα τους βλέπαν απο έδρανα βουλής, θα ντρέπονταν.

     
  • Τη 9:38 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Marina είπε...

    Πώς και πώς περιμένουν τη 17 Νοέμβρη οι κάθε λογείς λάτρεις της βίας για να τραβήξουν τη προσοχή των ΜΜΕ και να λερώσουν μνήμες!..

     
  • Τη 1:50 π.μ. , Ο χρήστης Blogger vasvoe είπε...

    emena omologoumenos oi lexeis patrida, simaia ktl se sxesi me tin ellada toulaxiston,m den mou lene tipotis... me tin elvetia kati paei ki erxetai...

     

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα